Training
Product Owner

Ineens gaat het niet meer over projecten maar over producten. Hoe ga je daar als Product Owner in het MKB mee om? Er komt een enorme hoeveelheid onderzekerheid op je af. Vragen als wanneer het product af is of wie je stakeholders zijn, zijn maar lastig te beantwoorden. De training Product Owner is dan precies waar je behoefte aan hebt!

Investering, all-in (excl. BTW)

€ 349,-

Duur van de training

1 dag

Locatie

Hilversum

Dit is het Scrum proces

Product Owner in een MKB bedrijf

Ga er maar aan staan! De rol van Product Owner vervullen in een MKB bedrijf. Een rol die sowieso al veeleisend is. Jouw team vraagt veel van je. Je bent ze dagelijks aan het uitleggen wat de klant precies wil. Dan zijn er ook nog die klanten die aan je trekken. Ze willen weten wat de status is, of je nog op schema loopt en wanneer ze kunnen testen. En dan heb je nog te maken met dat management dat maar blijft vragen om een forecast voor het project. Waar moet je beginnen? 

Wat heb je aan
deze training?

Je wilt in jouw rol als Product Owner natuurlijk maximale waarde leveren aan je klanten. Je hebt misschien wel nieuwe software gekregen om je backlog in bij te houden, maar dat opstellen van User Stories blijft toch iets lastigs. Net als die prioritering. Wanneer je met je klanten spreekt blijkt alles belangrijk te zijn. In deze training leer je hoe je omgaat met Stakeholders en hun belangen. Je ontdekt hoe je goede User Stories schrijft die door het team begrepen en opgepakt kunnen worden. Maar je leert vooral hoe je vanuit een product-bril naar je werk kunt kijken.

Is deze training 
geschikt voor mij?

Je bent als Product Owner in het MKB werkzaam en loopt vaak tegen uitdagingen aan waar je geen antwoord op hebt. Hoe je jouw klanten bij de review betrekt of hoe je jouw team motiveert aan jouw product te werken bijvoorbeeld. Misschien moet je een nieuw product ontwerpen maar heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen. Dan is deze training zeker waar je naar op zoek bent!

Welke resultaten 
mag ik verwachten?

Als Product Owner weet jij alles van waarde natuurlijk. Dan is het logisch dat je wilt weten welke waarde je hier mag verwachten. Aan het einde van deze training weet je hoe je jouw backlog goed kunt prioriteren, kun je User Stories schrijven die door het team en door de klant begrepen worden en heb je handvatten gekregen om duidelijke afspraken met jouw stakeholders te maken. Je bent aan het einde van deze training in staat de maximale waarde uit jouw rol als Product Owner te halen!

Hoe ziet het programma eruit?

Wij vinden "Inspelen op verandering boven het volgen van een plan" erg belangrijk. Dit helpt ons om deze training voor jou de maximale waarde te geven. Daarom hebben we een kort plan voor de training opgesteld, om daar meteen bij te vertellen dat we hier vanaf kunnen leiden als daar behoefte aan is.

DE MORGEN

09:00 - 09:30

Inloop en netwerken

09:30 - 09:45

Kennis maken: wie is wie?

09:45 - 10:30

Product owner vs project manager

10:30 - 10:45

Tijd voor koffie

10:45 - 12:00

User stories schrijven


DE MIDDAG

13:00 - 15:00

Omgaan met verschillende belangen

15:00 - 15:15

Tijd voor thee

15:15 - 16:30

Casus carrousel

16:30 - 17:00

Q&A en afronding

Dit wordt ons best vaak gevraagd!

Wanneer is de training?

Vaak kun je op een training inschrijven en hoor je een paar dagen voordat de training begint dat deze wordt afgelast. Er zijn te weinig deelnemers. Hier hebben wij een ontzettende hekel aan. Daarom plannen wij een training in op het moment dat we zeker weten dat er voldoende deelnemers zijn.

Wanneer betaal ik voor de training?

Omdat we de datum niet vooraf vastleggen, betaal je pas op het moment dat de training van start gaat. We nemen contact met je op om de datum af te spreken. Kun jij dan ook, pas dan sturen we de factuur.

Kan ik met jullie training de Scrum.org certificering halen?

Wij zijn geen officieel Scrum.org trainingsbureau. Dat betekent natuurlijk niet onze trainingen je niet helpen in de voorbereidingen! Na onze training kun je zelf - online - het Scrum.org examen aanvragen en je certificaat halen. Dit zit echter niet bij de training inbegrepen.

Waar wordt de training gegeven?

De training wordt centraal in Nederland gegeven, in Hilversum om precies te zijn. Mocht je echter met je een grotere groep deelnemers bij jouw bedrijf de training willen volgen, dan kan dat uiteraard ook gewoon. Laat dat gewoon even weten, dan maken wij een passend aanbod voor je.

Trainingen zijn vaak saai, hoe zit dat bij jullie?

Yep, veel trainingen bestaan uit slideshows bekijken en veel luisteren. Wij geloven meer in leren door doen. Eigenlijk doen we maar een theorie sessie van een klein uurtje, de rest gaat vooral om ervaren. En om daar heel eerlijk over te zijn: zorg dat je ervoor open staat om echt buiten je comfort zone te gaan. Hoe verder je daarin gaat, hoe meer je van de training opsteekt!


Onze trainingen worden zowel als open training gegeven als via inCompany.
Neem contact met ons op via trainingen@findingpurpose.nl voor meer informatie.